Δια ζώσης συνεδρία 1.2: Κατευθυντήριες γραμμές, διάρκεια και εργαλεία (Ημέρα 2)

 

teacher-icon-27.png

  • Τύπος: Δια ζώσης συνεδρία, πρόσωπο με πρόσωπο)
  • Διάρκεια: 2 ώρες
  • Περιεχόμενο
    1. Εισαγωγή (Ημέρα 2)
    2. Πώς να διαχειριστείτε την υγεία σας
    3. Λήξη - ανασκόπηση ημέρας

Δράση 1.2.1 Έναρξη

Μόλις οι συμμετέχοντες είναι στην τάξη, ο εκπαιδευτής θα εισαγάγει τους στόχους της συνεδρίας, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων και του σχεδιασμού.

  • Διάρκεια: 10 λεπτά
  • Εργαλεία : PPT 1.2.1 — Εισαγωγή στη συνεδρία (PPT)

Δράση 1.2.2 Συγκέντρωση των εργασιών για το σπίτι

Συζήτηση σχετικά με τον προβληματισμό που έγινε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σχετικά με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Συζήτηση σχετικά με τον προβληματισμό που έγινε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σχετικά με την αυτοαξιολόγηση της υγείας. Ο εκπαιδευτής θα καταγράψει τη συνεδρία και θα καταγράψει τα θέματα που αφορούν περισσότερο τους εκπαιδευόμενους, προκειμένου να εισαγάγει πρακτικές δραστηριότητες στο τέλος της εκπαίδευσης που σχετίζονται με την εξεύρεση αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με αυτές τις ανησυχίες μέσω της χρήσης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Είναι πιθανό οι ασκούμενοι να μην έχουν ολοκληρώσει τις προτεινόμενες διαδικτυακές δραστηριότητες. Σε περίπτωση που δεν τα έχουν κάνει, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συνεδρία υπενθυμίζοντάς τους τα πιο σημαντικά θέματα που καλύφθηκαν στην προηγούμενη διά ζώσης συνεδρία και ρωτώντας τους τι βρήκαν πιο σημαντικό. Αυτό θα ακολουθηθεί από μια αυτοαξιολόγηση της υγείας για τον εντοπισμό των ζητημάτων (που σχετίζονται με τη διαχείριση της υγείας) που απασχολούν περισσότερο τους ασκούμενους.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι άνθρωποι να μην θέλουν να δώσουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους. Ο εκπαιδευτής πρέπει να σεβαστεί αυτή τη θέση και να επιτρέψει σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν πληροφορίες να το κάνουν.

  • Διάρκεια: 40 λεπτά.
  • Εργαλεία:
    • Ενότητα 1 – 1.2.2 Συγκέντρωση των εργασιών για το σπίτι
    • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα προσωπικό σημειωματάριο, αν και δεν είναι υποχρεωτικό

Διάλειμμα: 10 λεπτά

Δράση 1.2.3 Πώς να διαχειριστείτε την υγεία σας

Στους ασκούμενους δίνονται παραδείγματα (εκπαιδευτικό υλικό που πρέπει να προσδιοριστεί) των δράσεων που πραγματοποιούνται από (επινοημένα) άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι, στα παραδείγματα, προσπαθούν να διαχειριστούν τη δική τους υγεία και την υγεία των άλλων, αλλά το κάνουν λανθασμένα. Οι εκπαιδευόμενοι, με συνεργατικό τρόπο (ομάδες των 2), θα συζητήσουν και θα κατανοήσουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται σωστά και γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιούν βασικές ψηφιακές δεξιότητες για τη σωστή διαχείριση της υγείας τους.

Το εκπαιδευτικό υλικό θα αναπτύξει 3 ή 4 παραδείγματα στα οποία τα επινοημένα άτομα θα εκτελέσουν δράσεις εστιασμένες στις διαφορετικές διαστάσεις του ψηφιακού αλφαβητισμού υγείας. Σε ζεύγη, οι εκπαιδευόμενοι θα συζητήσουν γιατί πιστεύουν ότι το άτομο στο παράδειγμα δεν έκανε το σωστό και ποια είναι η σωστή πορεία δράσης για το πρόβλημα που αναφέρεται στο παράδειγμα. Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν σε όλους.

  • Διάρκεια: 60 λεπτά.
  • Εργαλεία: Ενότητα 1 2.3 Πώς να διαχειριστείτε τη δική σας υγεία (PPT)

Δράση 1.2.4 Λήξη — ενημέρωση

Ο εκπαιδευτής συνοψίζει το περιεχόμενο της συνεδρίας και προσπαθεί να αποσαφηνίσει πιθανές αμφιβολίες και ερωτήσεις. Ο εκπαιδευτής εξηγεί τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στην ηλεκτρονική εκπαίδευση και καλεί τους εκπαιδευόμενους για την επόμενη εκπαιδευτική δια ζώσης συνεδρία. Ο εκπαιδευτής θα κάνει προεπισκόπηση μέρους του περιεχομένου που θα καλυφθεί στο ΠΕΔ_2.

  • Διάρκεια: Σε 10 λεπτά.
  • Εργαλεία: Ενότητα 1 – 1.2.4 Λήξη – ανασκόπηση (PPT )